Posts

Showing posts from September, 2011

mm...so bored..!

Image
hmmm...how to say that...i'm so bored + give up + fed up and + + +.. how to say..that i'm so dissapointed with everything that were you gived, showing and done.It is not only for materials that was adding up but more than that.. No body do not know.. No body can't understand.. No body can't say anything.. But me.. it's only facing this.. alone.. so, how.. if you can read this.. can you feel it?

.:Alhamdulillah:.

Image
Syukur alhamdulillah, syukur teramat sangat pada Yang Maha Kuasa kerana baby telah sihat dan alhamdulillah kak wisya juga sudah sihat cuma abg afiz je yang masih batuk. Itupun dah tukar klinik, tukar ubat dan tambah antibiotik, semoga abg afiz cepat sembuh yerr...sayang anak Ummi.

2,3 hari lepas kami sekeluarga dikejutkan dengan insiden yang menimpa baby, demam panas secara tiba-tiba dan terkena sawan tarik. nasib baik masa tu aboh bertindak pantas dengan menyiram baby dengan air di sinki, termasuklah dengan susu masa berlaku di kereta.

Syukur juga dibantu oleh maklong dan nenek Rosmah. Kalau tidak, entah apa yang akan berlaku.

Tapi semua dugaan ini ada banyak hikmah yang tersembunyi yang kami semua tidak ketahui, tidak sedari.

Berkejar dari Kota Melaka dalam keadaan yang cukup panik dan takut, syukurlah perjalanan dengan bas tiada halangan dan tidak memakan masa yang lama untuk segera pulang menjenguk baby di hospital.

Rupanya, ada "sesuatu" yang sukakan baby. Mungkin dia nak &q…

~I know what I did before last Raya~

Image
Hmm..it's ready 1 week later, but is still not forgotten..and let me show u what I did and what I saw on last 2 days before Raya..jeng jeng jeng!

Its not suspended la, al maklum sajalah kan, orang tak pernah, ish bukan tak pernah jarang sangat berkunjung ke pekan yang berada di tepi laut, so bila masuk je pasar, for sure jadi tergamam + teruja bila tengok benda yang separa peliks! ohoo.. nak tengok?

Antaranya ialah..


cuba teka..apakah ini, ia berenang di air..tapi bersayap macam boleh terbang..bole jawab??

ha..KL mana ader colouring cam ni kan??

aha..just look matanya yang membuktikan ia still fresh..

is it antique gift?? yup boleh juga..tapi kat rumah I tak terfikir nak letak mana

kuih ni ada juga kat KL tapi ia dikira spesel coz intinya yang mengancam!!klo tak silap I namanya Terang Bulan

aha...yang ini cakoi, ia spesel coz ada inti iaitu sejenis kaya di dalam..kat KL ada juga tapi xde inti

aha..yang ini I pun mula-mula ingatkan sejenis bunga yang biasa di jual di tepi laman Batu Caves,…

~Entry Raya II~

Image
Alhamdulillah,Aidilfitri this time giving us all a thousand meanings. For a week there, joy graced our lives, and after leaving back in KL, sorrow is enveloped in the airport .. hmmm, this is nature, will end in separation.

And now..let this pictures tell a sweet stories of last raya

Boarding time..so excited!!

On flight..peace your!!

Best raya with lovely cousin

Raya night..celebrate with bunga api (At Uncle Sha Home)

fun time at auntie dang da house

it's cute??